Evaluare gratuită a personalității

Psihodiagnoza personalității se va face cu ajutorul inventarul de personalitate Freiburg elaborat de H. Selg, Y. Fahrenberg si R. Hempel este un chestionar multifazic construit prin combinarea unui sistem psihologic clasic și unul extras din nosologia psihiatrica. El se poate utiliza atât în domeniul clinic cât si în cel neclinic.

Prin dimensiunile sale și parametrii pe care-i vizează, testul evidențiază atât aspecte ale personalității normale cât și aspecte patologice. Testul de personalitate FPI conține 212 itemi grupați în 9 scale la care, pentru a obține o imagine cât mai completa a personalității celui investigat, autorii au mai adăugat încă 3 scale suplimentare. Astfel, testul FPI pune în evidenta, prin cele 12 scale de care dispune, tot atâtea însușiri de personalitate și anume:

 • NERVOZITATEA- pune în evidenta prezenta sau absenta unor tulburări psihosomatice. (Tensiunea nervoasa se poate exprima atât la nivelul conduitei, cât si în plan somatic. Ca o consecință a interdependentei dintre psihic și somatic, tensiunea psihica poate declanșa răspunsuri ale întregului organism, determinând modificări ale funcțiilor fiziologice care, în timp, se pot stabiliza și organiza în tablouri patologice.)
 • AGRESIVITATEA – indică comportamente manifeste sau predispoziție spre acte spontane de agresiune fizica, verbala sau imaginativa.
 • DEPRESIVITATEA –  indica stări frecvente și accentuate de proasta dispoziție generala (uneori chiar depresive), stări tensionale, dispoziție pesimistă.
 • EXCITABILITATEA-exprima stări de iritabilitate, tensiune, susceptibilitate și emotivitate, toleranță redusă la frustrare
 • SOCIABILITATEA – evidențiază dorința și capacitatea de a stabili contacte, relații, prietenii, ca și posibilitatea de a le întreține
 • CALMUL – exprima calm și încredere în sine, capacitatea de a nu se abate de la « drumul » și obiectivele fixate.
 • TENDINŢA DE DOMINARE – exprima o concepție egocentrica și capacitate de a-și impune interesul propriu, suspiciune și neîncredere fata de ceilalți, gândire autoritar-conformista și rigiditate în acceptarea opiniilor celorlalți, judecați morale convenționale
 • INHIBIŢIA – exprima timiditate, inhibiție în relațiile cu alții (mai ales în colectivitate)
 • FIREA DESCHISĂ – exprima recunoașterea facilă de către persoana a unor defecte și slăbiciuni general umane
 • EXTROVERSIA / INTROVERSIA – indica: sociabilitate, nevoie de contact, voiciune, volubilitate, conduita degajată, plăcere pentru variație și divertisment
 • LABILITATEA EMOŢIONALĂ – indică dispoziție oscilantă sau proastă dispoziție, tristețe sau stări preponderent depresive, vulnerabilitate și iritabilitate la frustrare, tensiune interioara permanenta.
 • MASCULINITATEA / FEMINITATEA – exprima capacitatea subiectului de a-și afirma comportamentul activ, conștiința de sine, forța de a se impune.

Lasă-ne datele tale și un mesaj scurt despre tine și beneficiezi gratuit de o ședință de evaluare a personalității și o discuție cu psihoterapeutul nostru.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s