Prezentare generală TCA

Când noi savurăm micul dejun avem o stare de plăcere când o persoană cu TCA ia micul dejun trece printr-o perioadă ridicată de anxietate și mult zgomot. Zgomotul reprezintă gândurile ei repetitive care nu o lasă să meargă la cursuri, la muncă, să învețe pentru un examen, să interacționeze cu alte persoane. Dacă nu ai auzit niciodată aceste ruminați nu poți înțelege prin ce trece o persoană cu TCA și nici de ce ” Pune mâna și manâncă !” nu este atât de ușor. Aceste gânduri repetitive care le controlează viața nu sunt atât de ușor de ignorat cum ar putea părea la prima vedere. Aceste gânduri sunt însoțite de imagini puternice, înfricoșătoare sau absurde. Dar ne vom acupa de ele într-un alt material.
Tulburările alimentare
Sunt caracterizate prin perturbări severe de comportament alimentar, o excesivă preocupare cu privire la greutatea corporală și al aspectului fizic care se traduce întro anxietate sporită față de mâncare.
Anorexia nervoasă se caracterizează prin frica de a lua în greutate și refuzul de a mânca și a menține o greutate corporala normală
Bulimia nervoasă se caracterizează prin episoade repetate de mâncat compulsiv urmate de comportamente compensatorii inadecvate, cum ar fi vărsături autoprovocate, abuz de laxative, de diuretice, perioade lugi de post și exerciții fizice excesive.
Deși cele mai mediatizate anorexia și bulimia nu sunt singurele tulburări de comportament alimentar. Plaja TCA cuprinde și tulburările alimentare ale perioadei de sugar, definite în DSM-IV ca incapacitatea sugarului de a lua în greutate, fiind excluse cauzele biologice. Acestea sunt Pica și Ruminația. Acestea sunt tranzitori și se vindecă spontan și totusi o perturbare excesivă în procesul alimentar la un stadiu timpuriu va lăsa zona alimentației vulnerabilă pregătind terenul pentru afecțiuni nevrotice ale stomacului și ale apetitului în viața de adult. Tot din această plajă fac parte și Drunkorexia, Ortorexia, Diabulimia, Bigorexia, Sindromul alimentației nocturne și Hiperfagia ( Mâncatul compulsiv).
Tulburările alimentare apar la toate categoriile sociale, afectează atât femei cât și bărbați, ele nu țin cont de rasă sau vârstă.

3 gânduri despre &8222;Prezentare generală TCA&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s